Átadták a Pro Urbe díjakat Tótkomlóson

Ünnepi testületi ülést tartottak a tótkomlósiak a természet házában csütörtökön, a déli órákban. Zsura Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait az államalapítás kapcsán, kiemelve Szent István személyét, akinek jelleme, hite, alakja követendő példa.

Cs. I.

Példa számunkra, mert megmutatta, miként lehet tiszta szívvel dolgozni családért, egy településért, a hazáért. A békés együttműködés a biztos jövő záloga – mondta a városvezető, majd e szokatlan, járványhelyzet okozta programváltozásokról beszélt. Hangsúlyozta, az elmaradt rendezvények után ez a mostani találkozás is ráébreszti az embereket, mennyire fontosak az élő kapcsolatok.

Gyivicsánné dr. Szenczi Irén Zsura Zoltántól és Horváth Zoltántól vette át a díjat /A szerző felvétele/

Az áprilisban elmaradt városi elismeréseket ezután Zsura Zoltán polgármester és Horváth Zoltán alpolgármester adta át. A Pro Urbe díjat elsőként Gyivicsánné dr. Szenczi Irén vette át. Irénke 34 éven át dolgozott a közigazgatásban. Volt Tótkomlós jegyzője, 2002-ben megválasztották polgármesternek a komlósiak, tagja volt a Békés Megyei Közgyűlésnek. Nyugdíjba vonulása után is aktívan részt vállal a helyi szlovák programokban, népszerűsíti a szlovák gasztronómia komlósi kincseit.

Pro Urbe díjat vett át a Rozmár Szenior Úszó Klub Egyesület nevében Kancsó János, aki alapítója volt e lelkes és eredményes sportközösségnek. 2004 óta fantasztikus hazai és nemzetközi eredményekkel büszkélkednek úszóik. Az éremtáblájukon 1130 arany, 928 ezüst és 584 ezüst csillog (ami már gyarapodott is újabbakkal).

Átadták a Tótkomlós Ifjú Tehetsége díjakat Baranyai Nórának, Kergyó Mártának, Klement Hannának, Szpisák Emmának, Turák Csabának. Ezen a programon köszöntötték a gyémántdiplomás Kovács Mihályné tanítónőt, az aranydiplomás Óvári Jánosné tanárnőt.

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna igazgatónőt, Szabó Istvánnét, a szociális központból.

Jubileumi éveik alapján szólították Krcsméri Jánost (40 év), Farkas Zsoltot (30 év), Matejdesz Máriát, Racskó Pálnét (25 év).

A Virágos Komlós pályázaton elért helyezések idén: kert kategóriában lett győztes Giovannone Erika, 2. Klement Pálné. A terasz kategóriában: 1. Dávid Angéla, 2. István Jánosné kapott ajándékot.

Az ünnepségen a tótkomlósi népzenész, Szokolay Dongó Balázs örvendeztette meg műsorával a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában