tanácskozás

2020.07.07. 17:16

Tisztújító választást és taggyűlést tartott Csabán a Civil Szervezetek Szövetsége

Ismét Gólya Pál lett a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. A tisztújító választásra kedden került sor Békéscsabán.

N. Sz.

Fotó: LP6DMK2

Tisztújító taggyűlést tartott a a több mint húsz éve tevékeny Civil Szervezetek Szövetsége szerdán Békéscsabán. Elnökévé újabb négy évre Gólya Pált választották.

Dr. Krizsán Anett köszöntő beszédében elmondta, a Békés Megyei Kormányhivatal is szorosan együttműködik a szövetséggel, melynek munkáját nagyra becsülik. Az igazgató hozzátette, a Békés megyeiek méltán lehetnek büszkék ekkora számú civil szerveződésre.

Fotó: Lehoczky Péter

A tanácskozáson elsőként a szövetség alapszabályát módosították. Gólya Pál és dr. Kopcsák Zoltán ügyvéd elmondta, a szövetség szélesíti a tevékenységi köreit, megcélozva az esélyegyenlőséget, a családok védelmét, az egészségmegőrzést, az emberi és állampolgári jogok védelmét, a sportot, a bűnmegelőzést és a turizmust.

A taggyűlés tárgyalt a szövetség 2016 és 2020 közötti tevékenységéről is, amelyek közül Gólya Pál kiemelte a közösségfejlesztési pályázatokon elért sikereiket, valamint a munkaerőpiaci segítségnyújtás terén és a különböző városi rendezvények szervezésében való közreműködést.

Gólya Pál (jobbra) újabb négy évre kapott bizalmat

+A napirendek között szerepelt a szövetség beszámolójának és közhasznúsági mellékletének előterjesztése és elfogadása is.

A tisztújító választás eredményeként az elnök újabb négy esztendőre Gólya Pál lett, az alelnöki tisztséget a szavazatok alapján Madarászné Bereczki Zsuzsanna, Seregi Zoltán, Szlávik-Orvos Mária és Szrenka Pálné töltheti be, póttaggá Kiss Józsefet választották. A felügyelő bizottságot Gyebrovszki Klára, Bondár Árpád és Botta Tibor alkotja, póttagja pedig Gyeraj Andrásné lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában