Civil Közösségi Szolgáltató Központ

2020.07.08. 13:20

Megváltozott névvel segítik a civileket Békéscsabán

A Civil Információs Centrum (CIC) július elsejétől Civil Közösségi Szolgáltató Központ elnevezéssel működik tovább – jelentették be a szerdán a központban, a Sikonyi út 3. szám alatt tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Herczegné Számel Annamária, a központ irodavezetője elmondta, a jövőben is ugyanazokat a szolgáltatásokat, képzéseket nyújtják, valósítják meg, mint eddig. Szerdán is folyt egy gazdasági képzés, amin 18 településről – Végegyházától Vésztőig – mintegy ötvenen vettek részt, nagycsaládosok és polgárőrök ugyanúgy, mint sérült gyermekekkel foglalkozók.

Herczegné Számel Annamária, dr. Kopcsák Zoltán és Schriffertné Lócskai Henriett a sajtótájékoztatón. /Fotó: L. B./

A központot év eleje óta az Egyensúly AE Egyesület működteti. Az egyesület elnöke, Schriffertné Lócskai Henriett elmondta, mintegy kilencszáz civil szervezettel vannak kapcsolatban, szívesen fogadják a megkereséseket, bátran fordulhatnak hozzájuk az egyesületek, alapítványok ügyes-bajos dolgaikkal, legyen szó arról, hogy könyvelőt keresnek vagy éppen arról, hogy pályázatot adnának be.

A szerdai gazdasági képzésen jogi előadást tartott dr. Kopcsák Zoltán ügyvéd arról, hogyan lehet civil szervezetet létrehozni, megszüntetni, a változásokkal kapcsolatos eljárások miként zajlanak és mik a bírósági gyakorlatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában