búcsú

2020.07.08. 19:44

Megható ünnepségen köszöntötték a békési Mucsi Istvánnét

Meghitt ünnepség keretében köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából Mucsi Istvánnét munkahelyén, a békési székhelyű Rehabil Kft.-nél, szerdán délelőtt. A látássérült hölgy szinte a kezdetektől tagja volt a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégnek. Nem csak kiváló munkaerőként ismerik, de rehabilitációs mentorként nagyon sokat tett kollégáiért is.

Papp Gábor

20200708_Rehabil Kft._Megváltozott munkaképességűek_Békés_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Ott voltál és ott vagy minden kilométerkőnél – ezekkel a szavakkal kezdte Mucsi Istvánné köszöntését a szerdai ünnepségen Nagy Imréné, a Rehabil Kft. pénzügyi igazgatója, aki 2016-ig tulajdonosként és ügyvezetőként is irányította a céget. Mint elmondta, a társaságot 2003. február 21-én jegyezték be, Mucsi Istvánné pedig május 6-án csatlakozott hozzájuk. Emlékeztetett rá, hogy a kezdetektől működtettek varrodát, de amellett csomagoló és kosárfonó bedolgozókat is foglalkoztattak, sőt, még gombát is termesztettek.

Fotók: Bencsik Ádám

– Ica ott volt, amikor megvettük mostani telephelyünket – ecsetelte. – 2005-ben mintaboltot alakítottunk ki, amit ő indított be és vezetett. Segített a békéscsabai és gyulai üzletünkben is. 2009-től kereskedelmi vezetőként, 2010-től termelésirányítóként hangolta össze a termelést, a kiskereskedelmet és a szállítást. 2013-től mind a Rehabil Kft.-nél, mind az Érme Közhasznú Alapítványnál rehabilitációs mentori feladatokat látott el, amihez megszerezte a szükséges végzettséget.

Nagy Imréné elmondta, nyugdíjba vonuló munkatársnőjük olyan szociális érzékenységgel és felelősségtudattal rendelkezik, amely alkalmassá tette erre a kihívásra is. Mindig átérezte, meghallgatta a megváltozott munkaképességűek gondját, baját.

– 2003-ban már megváltozott munkaképességű emberként, látássérültként kerültem a Rehabil Kft.-hez – idézte fel a bő 17 évvel ezelőtt történteket kérdésünkre Mucsi Istvánné. – Jó csapatot, szinte egy második családot kaptam. Mint elmondta, számára nagyon sokat számít, hogy a kezdetektől elfogadták, számítottak rá.

– A munka éltető erő is számomra, mindig szerettem, amit csináltam, szerettem bejárni, itt lenni. Nem könnyű a nyugdíjba vonulás, de ha szívesen látnak, mindig örömmel jövök majd ezután is – osztotta meg érzéseit lapunkkal.

Kérdésünkre mesélt arról is, hogy rehabilitációs mentorként milyen összetett feladatai voltak.

– Elsőként mindig azt kellett tudatosítanom új munkatársainkkal, hogy igenis fontosak a társadalom számára, ezt sem betegség, sem fogyatékosság nem írja felül – hangsúlyozta. – Van olyan kollégánk, aki egészségügyi problémái miatt korábban tíz évig nem dolgozott, éppen ezért segíteni kellett a beilleszkedésben, abban, hogy elfogadják és elfogadtassa magát. Szívesen, jó érzéssel tettem. Természetesen jogi tanácsadással, a lehetőségeik megismertetésével is támogattam, támogatom munkatársaimat.

Mucsi Istvánné egyébként a Vakok és Gyengénlátok Békés Megyei Egyesületének, illetve a szervezet felügyelő bizottságának is tagja.

Sokrétű tevékenységet végeznek

A főként megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Rehabil Közhasznú Nonprofit Kft. Békésen stabil piaci kapcsolatokkal rendelkező varrodát működtet. Békéscsabán szintén üzemeltetnek kézműves részleget, illetve van egy könyvelőirodájuk, amely mintegy ötven vállalkozás könyvelési tevékenységét végzi. Ott szintén számos megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak. Kapcsolódik a kft.-hez az Érme Alapítvány, amely Békésen és Gyulán is tevékenykedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában