Pályázat

2020.06.09. 18:36

Ingyenwifi lesz a méhkeréki piactéren

Nagyjából 5 millió forint, pontosabban 15 ezer euró értékű utalványt nyert Méhkerék az Európai Bizottság WiFi4EU pályázatán.

L. B.

Tát Margit polgármester mutatta, hogy közösségi térré vált a piactér. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Tát Margit elmondta, ennek értelmében olyan wifipontokat alakítanak ki a településen, ahol okoskészülékek segítségével ingyenesen lehet internetezni, ezzel főleg a fiataloknak kedveskednének. Ingyenwifi lesz a piactéren, a gondozási központ melletti filagóriánál, valamint a Szent István parkban. A beruházást idén nyár végéig megvalósítanák a közvetlen brüsszeli forrásként érkező támogatásból.

Tát Margit polgármester mutatta, hogy közösségi térré vált a piactér /A szerző felvétele/

Méhkerék polgármestere hírportálunknak kiemelte, ennek a fejlesztésnek is köszönhetően valóban igazi közösségi térré válhat a piactér, ami az eredeti célok között ugyancsak szerepelt. Hozzáfűzte, a piactér népszerű lett, nemcsak az árusok és a vevők, hanem a fiatalok, a gyerekek körében, akik például görkorcsolyáznak, rollereznek, futballoznak a területen. Ennek érdekében igyekeznek tovább szépíteni a közeljövőben a piactér környezetét: zöldítésekkel, kisebb járdák építésével, valamint zárt vízelvezető csatorna építésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában