szakképzési tanévzáró

2020.06.18. 18:12

Elismeréseket, és vállalkozói felajánlásokat adott át az iparkamara Békéscsabán

Csütörtökön délután tartotta a megyei iparkamara Békéscsabán a szakképzési tanévzárót.

B. O.

Fotó: LP6DMK2

Jutalmakat és támogatásokat adott át a megyei iparkamara arra érdemes fiataloknak, csütörtökön délután, a szervezet szakképzési tanévzáró rendezvényén. Az elismeréseket, és a vállalkozói felajánlásokat a kamara Hunyadi téri épületében kapták meg a fiatalok. Mint kiderült, húsz tehetséges, a szakképzésben részt vevő tanulónak adományoztak pénzügyi támogatást „A Szakma reménységei„ címmel. Mindegyiküket az iskolájuk jelölte, ahol figyelembe vették a jó tanulmányi munkát és a szorgalmas hozzáállást is, így egyrészt az iskolák által javasolt rászoruló, de tehetséges, jól teljesítő diákok, másrészt az országos versenyeken kiemelkedő fiatalok részesültek a kamarai elismerésben.

Húsz, tehetséges, leendő szakember kapott összesen közel egymillió forint támogatást /Fotó: Lehoczky Péter/

Dr. Orosz Tivadar a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hagyományteremtő jelleggel, idén első alkalommal rendezték meg az eseményt. A tervek szerint az iskolákban adták volna át a támogatásokat a diákoknak, de a járványhelyzet közbeszólt. Hozzátette, a későbbiekben viszont elképzelhető, hogy az oktatási intézményekben juthatnak a diákok a támogatásokhoz, kitüntetésekhez. Kiemelte, ebben az évben a középiskolát választók kétharmada szakmát választott: szakközépiskolába vagy technikumba jelentkezett. Ez utóbbit választották többen, a 34 ezer fő nagyságrendileg fele technikumban tanul tovább.

Mészárosné Szabó Anna, a megyei kamara szakképzési osztályának vezetője elárulta, összesen közel egymillió forintot adományoztak a vállalkozások, ekkora összegből támogatják a fiatalokat. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet a legtöbb vállalkozást hátrányosan érintette, mégis, a cégek előremutatóan, a cél fontosságát felismerve, a februári felajánlásokat nem vonták vissza, kitartottak a szakmát tanulók ilyetén támogatása mellett.

Hatos Zoltán, az Unicon Zrt. igazgatója is a jövő szakembereinek támogatását hangsúlyozta. Úgy fogalmazott, ennek érdekében a vállalkozóknak, cégeknek minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ezért is álltak a kezdeményezés mellé, és tettek felajánlást az iparkamara bálján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában