Péntektől tovább bővült a békési piac

Május 5-étől nyitotta újra kapuit a békési piac, ami azt megelőzősen ideiglenesen zárva tartott a koronavírus-járvány miatt.

P. G.

A múlt heti újranyitás pozitív tapasztalatai alapján a békési önkormányzat a helyi piacfelügyelettel együttműködve tovább bővíti az árusítás helyszíneit.

– Eddig csak a kerítéssel határolt, úgynevezett csarnok területén nyitottuk meg a piaci értékesítés lehetőségét. Péntektől tovább bővítettük a teret a csarnokon kívül található, fedett asztalok körüli területig, a külső kerítéssel határolt részen, egészen a parkolóig – részletezte Polgár Zoltán alpolgármester.

Emlékeztetett, a piac biztonságos használatára vonatkozó szabályok, korlátozások ugyanúgy érvényben maradnak. A Békési Piacfelügyelet munkatársai olyan intézkedéseket léptettek életbe, amelyek a város lakosainak egészségmegóvását szolgálják továbbra is. Az újranyitás óta eltelt piaci napok azt mutatták, hogy az árusok és a vásárlók türelemmel és fegyelmezettséggel tartották be az előírásokat. A legfontosabb szabály mindenki számára, mielőtt a piacra indul az, hogy a piac területére belépni csak maszkban lehet.

Valamint 7 óra és 9 óra között, illetve 10.30 órától a piac zárásáig csak a 65 év alatti személyek tartózkodhatnak a piac területén, 9 órától 10.30-ig kizárólag a 65 év feletti személyek léphetnek be. Azok a termelők, árusok, akik a békési piacon szeretnének árusítani mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a Békési Piacfelügyelettel a további részletszabályok tisztázása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában