Népszerűek voltak a szabadtéri programok a hétvégén

Ahogy azt korábban megírtuk, az elmúlt hétvégén újra megnyitotta kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és a békéscsabai Gabonamúzeum is.

V. E.

Dr. Tirják László, a nemzeti park igazgatója elmondta, pénteken nem csupán a kültérrel rendelkező látogatóközpontjaikat nyitották meg, hanem a korábban meghirdetett túráikat is megtartották. Ezek kapcsán első tapasztalatuk az volt, hogy sokan vágytak már a természetbe, emellett az irányított programokon való részvételre is. Hozzátette, a fentieket az is alátámasztja, hogy közel ötszáz látogatójuk volt csak szombaton a szarvasi állatparkban, de többi helyszínüket is nagy érdeklődés övezte.

Sokan vágytak a természetbe /Fotó: BMH/

Andó György, a Munkácsy Mihály múzeum igazgatója elmondta, a békéscsabai Gabonamúzeumot főként kisgyermekes családok látogatták a múlt hétvégén, mellettük pedig a nyugdíjas érdeklődők keresték őket, hogy szervezhetnek-e már csoportokat hozzájuk. Hozzátette, bár a forgalmuk látszólag lassan indul be, érdeklődőik száma alapján ez hamarosan növekedni fog, a biztonsági intézkedésre továbbra is ügyelnek.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában