Modern Városok Program

2020.05.11. 15:54

Energetikai céget hozhatnak létre Békéscsabán

Új városi céget alapít az önkormányzat Békéscsaba Energia ESCO Kft. néven – jelentette be a minap sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Elmondta, a Modern Városok Program keretében jelentős energetikai fejlesztések zajlanak és várhatók: naperőmű épül, korszerűsítik a közvilágítást, hasznosítanák a geotermikus hőt, elektromos autóbuszokat vásárolnának. Hogy a későbbiekben a létesítmények üzemeltetési feladatait egy önálló cég révén megoldhassák, úgy látták, érdemes létrehozni ennek érdekében egy vállalatot.

A Békéscsaba Energia ESCO Kft. a tervek értelmében a vagyonkezelő zrt. berkein belül fog működni, a céget 3 millió forint törzstőkével hozzák létre. Ügyvezetőnek Borbola István polgármesteri fejlesztési tanácsadót választották, aki eddig is komoly szerepet töltött be az energetikai beruházások előkészítésében, valamint lebonyolításában. A vállalat felügyelőbizottsági tagjainak Csányi Illés önkormányzati képviselőt, valamint Paláncz György és Opauszki Zoltán városi tanácsnokokat választották

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában