karbantartás

2020.04.03. 17:25

Több útfelújítás zajlik és várható Békésben

Jelenleg útkarbantartások és útépítések is zajlanak, illetve tervbe vannak véve Békés megyében. Több útvonal fejlesztése is a Magyar Falu Program részeként valósul meg.

P. G.

A 21-es sz‡mś f?śt nŽgys‡vos’t‡sa utols— szakaszainak munk‡latait vŽgzik. A kŽpeken egy aut—busz šblšt aszfaltoznak. 20190528 Fotó Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Útkarbantartási munkálatok zajlanak Békéscsaba és Gyula között – hívták fel olvasóink a figyelmet a napokban a fejlesztésre. A kérdésben megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, amelynek kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor kiemelte, a két város között, a 44-es főút mindkét oldalán a felnövekedett földpadka rendezését, lenyesését végezték munkatársaik, hogy az esőzések után összegyűlő csapadékvíz elfolyását biztosítsák mindkét oldali leállósávon.

A legjelentősebb beruházás az M44-es gyorsforgalmi és a Fürjesi út kivitelezése /Illusztráció: MW/

A szakember kérdésünkre szólt arról, hogy a Magyar Közút napi fenntartási és üzemeltetési tevékenysége mellett idén milyen felújítási munkálatokat tervez Békés megyében.

A legnagyobb ilyen jellegű beruházás a Kevermes–Medgyesegyháza–Orosháza összekötő út Nagykamarás–Medgyesegyháza közötti, 6600 méteres szakaszát érinti. Pécsi Norbert Sándortól megtudtuk, hogy a kivitelezés jelenleg is tart az érintett több mint hat kilométeres részen. A Mezőberény–Szarvas összekötő úton, Szarvas és a helyi biogázüzem között 2972 méteren lesz felújítás. A szerződés aláírása folyamatban van.

Az újszalontai bekötőutat ugyancsak érintik ezek a fejlesztések, mégpedig a méhkeréki bekötési szakasznál 1800 méteren, illetve a méhkeréki átkötési szakasznál 2920 méteren. Előbbi esetben a kivitelezés folyamatban van, utóbbi fejlesztésnél pedig a közbeszerzési eljárás zajlik. A pusztaottlakai bekötőútnál a bekötésnél 2544 méteren lesz felújítás, a szerződés aláírása folyamatban van, és utána kezdődhet majd el a konkrét munka az érintett szakaszon. Ezek a fejlesztések a Magyar Falu Program részeként valósulhatnak meg a megyében.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban ugyancsak tart a sarkadi körforgalom építése

A Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek mellett a megye jelentős beruházása az M44-es gyorsforgalmi autóút Kondoros–­Békéscsaba közötti, illetve a Békéscsaba melletti nyugati elkerülő, az úgynevezett Fürjesi út kivitelezése. A projekt illetékes beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában