mezőgazdasági program

2020.04.19. 10:53

Illegális lerakókat számolnak fel Mezőberényben

Az illegális szemétlerakók felszámolását, a mezőgazdasági program munkálatait, betonelemek gyártását és a helyi kutyamenhely üzemeltetését egyaránt folytatják tavasszal is a berényi közmunkások – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István.

P. G.

A polgármester elmondta, a városban még mindig elég sűrűn megtörténik, hogy közterületeken helyeznek el hulladékot helyiek és más településről érkezők.

– Nem gondolom, hogy meg tudjuk állítani a folyamatot, de talán arra van esély, hogy mérsékeljük a tendenciát – fogalmazott Siklósi István. – Amíg szigorúbb intézkedésre nincs lehetőségünk, nem várható áttörés. Viszont nem egyszer akadt arra példa, hogy beazonosítottuk a szemetelőket.

A mezőgazdasági program részeként a közmunkások a kertészetben dolgoznak. Az agrárprogram egyik részeként primőröket termesztenek a gyermekélelmezési központ számára. A projekt másik tevékenységeként virágokat nevelnek elsősorban a közterületekre. Ebben az évben az önkormányzat a tavalyinál is nagyobb felületen tervez virágosítást. A betonelemek gyártása során kerítésoszlopokat és lapokat készítenek a közmunkások. Ezeket főként önkormányzati intézményeknél használják fel. A Martinovics utcában például található olyan kerítésrész, amit fel kell újítani. A Puskin utcai parkolónál pedig a terület szétválasztásánál tettek jó szolgálatot az elkészített elemek. A kutyamenhelyen a helyi állatbarátokkal együttműködve dolgoznak a közmunkások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában