Békéscsaba

2020.04.05. 13:40

Ideiglenesen a színház elé kerülhet az olimpiai alkotás

A tervek szerint a békéscsabai kötődésű szobrászművész, Mihály Gábor Olimpia – Kerékpárosok című alkotása ideiglenesen a Jókai Színház elé kerülhet a közeljövőben. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere vasárnapi bejegyzésében árulta el a részleteket.

N. T.

– Ez az alkotás Békéscsaba egyik különleges közterületi látványossága lehet, ezért az alkotáshoz méltó helyet kellett találnunk. A szobor elhelyezésével kapcsolatban több lehetséges helyszín került megvizsgálásra, elsősorban az elhelyezkedés, illő környezet, láthatóság, látogatottság szempontjából – írja Szarvas Péter Facebook-oldalán.

Az alkotás végső állomása a sportcélú beruházások zárófázisában a Gyulai úti komplexum lenne /Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldala/

Hozzátette, hogy a kiválasztott helyszínek közül a Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas alkotó, Mihály Gábor az Andrássy út Jókai Színház-Ibsen Ház előtti szakaszát találta a legalkalmasabbnak a szobor ideiglenes elhelyezésére.

A szobor eredetije a svájci Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeum nagy kertjében áll.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában