Nem csappant meg a házasodási kedv Békésben

A járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás értelmében házasságkötés csak szűk családi körben történhet. Ennek ellenére sokan nem halasztják el a boldogító igen kimondását.

B. A.

A gyomaendrődi Tímár Zsolt és Tímár Knap Éva, bár már 23 éve egy párt alkotnak, kislányuk első születésnapjára tervezték kapcsolatuk hivatalossá tételét. Éppen aznapra lépett életbe az 50 fő feletti rendezvények letiltása, de a fiataloknak szerencséjük volt, mert csupán 47 fős vendégsereggel számoltak, így megülhették lakodalmukat.

László Henriett és Vozár M. Krisztián volt az első békéscsabai pár, akik miniesküvőt voltak kénytelenek tartani /Fotó BMH/

Ez nem mondható el ugyanakkor a békéscsabai Vozár M. Krisztiánról és párjáról, László Henriettről, akik szintén nem sok, mintegy 20 meghívót küldtek ki a rokonoknak és a barátoknak a nagy napra. A március 20-ai szertartáson azonban már csak a pár, a két tanú és az anyakönyvvezető vehetett részt. Így a közeli hozzátartozók a rövid, mindössze háromperces ceremóniát követően a városháza előtt gratuláltak az ifjú párnak.

A járványra való tekintettel vannak, akik elhalasztották a házasságkötésük időpontját, de a többség a veszélyhelyzet ellenére is hivatalosan összeköti életét. Gyomaendrődön például a következő időszakra

36 szertartás megtartására érkezett bejelentés, ebből 34 házasságkötés és két névadó. Utóbbiból egyet mondtak le, nyolc esküvőt későbbre halasztottak, a többit egyelőre a tervezett időpontban tartják meg – tájékoztatta szerkesztőségünket a gyomaendrődi hivatal munkatársa.

Ezzel együtt a rendezvényszervezők váltak a koronavírus egyik első áldozataivá, hiszen már a betegség első megjelenésekor elkezdődött a különböző rendezvények, konferenciák tömeges lemondása és törlése.

Temetés szűk családi körben

Szűk családi körben a temetéseket is meglehet tartani, s mostanság ezek ennek megfelelően zajlanak – árulta el lapunknak Ádám Gyöngyi, a Sacramentum temetkezési vállalat irodavezetője. Hozzátette, az a tapasztalat, hogy a temetkezési formák közül ma már leginkább a hamvasztást részesítik előnyben a hozzátartozók, akik ily módon a búcsúztató szertartást akár későbbre tudják halasztani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában