Összefogás

2024.04.27. 13:50

Az evangélikusok a zöld környezet gondozását gépesítették

Kardoskúton és Szentetornyán is az evangélikus gyülekezet templomához és gyülekezeti házához nagy, gondozást igénylő terület tartozik. Példás összefogás eredményeként beszereztek egy fűnyíró traktort.

Csete Ilona

Orosháza-Szentetornyán és a Kardoskúton is könnyebb lesz a folytatásban az evangélikus gyülekezetek dolga, ha a környezet gondozására vállalkoznak. Fűnyíró traktorral sokkal könnyebben boldogulnak – számoltak be a Szentetornyai Harsona közösségi oldalán.

összefogás,zöld program, gyepesítés
Megérkezett Szentetornyára a fűnyíró traktor. Fotó: Facebook

Laczki János, a szentetornyai, a kardoskúti, a rákóczitelepi gyülekezetek lelkésze is támogatta a gondolatot. A vásárlást a Bethesda Alapítvány segítette és ifjú Antal László, az alapítvány elnöke lebonyolította. A traktor árának nagy részét az alapítvány fedezte, a fennmaradó összeget adományozók összeadták illetve a három gyülekezet egyforma mértékben hozzájárult hozzá. Április 26-án megérkezett a fűnyíró traktor Szentetornyára, ahol az adományozók egy csoportja várta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában