Koronavírus

2020.03.09. 15:17

Békéscsabán sem lesz városi ünnepség március 15-én

Békéscsabán nem lesz március 15-én városi ünnepség – nyilatkozta Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Archív felvétel

Bár jelenleg nincs tudomásuk koronavírustól megbetegedett békéscsabairól, a város vezetése úgy döntött, a békéscsabaiak egészségének megóvása érdekében nem tartják meg a rendezvényt.

- Úgy gondoljuk, indokolt az óvatosság a koronavírus terjedésének megelőzésének érdekében – folytatta Szarvas Péter, kiemelve, természetesen a város közössége nevében is le fogja róni tiszteletét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Archív felvétel

Az elismeréseket – a Békéscsabai Életműdíjat és a Békéscsabáért kitüntetést – várhatóan a március 26-ai városi közgyűlésen adják át.

Elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását. Az önkormányzati intézmények, a tankerület, a szakképzési centrum és szociális intézmények vezetőinek figyelmét felhívta a higiéniai szabályok betartására, valamint a szükséges elővigyázatossági intézkedések megtételére.

- Több intézményvezető írásban tájékoztatott arról, milyen intézkedéseket hozott. Többen jelezték, nagyobb mennyiségben rendeltek fertőtlenítő kézmosókat, tisztítószereket. Több intézményegységekben kiplakátolták a helyes kézmosás menetét bemutató tájékoztatót is.

Kapcsolódó cikk

Látogatási tilalom van érvényben több megyei intézményben is

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában