TOP

2020.02.23. 11:10

Több pályázat révén fejlesztik a városi piacot Sarkadon

Több, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beadott nyertes pályázat eredményeként megújul Sarkadon a városi piac – tájékoztatott dr. Mokán István polgármester.

L. B.

Megújul a Vásártér, a vásárcsarnok szinte elkészült /A szerző felvétele/

Kifejtette, egy 100 millió forintos projekt részeként folyamatban van egy 15x30 méteres, tehát egy 450 négyzetméteres vásárcsarnok építése, a beruházás szinte véget ért. Ezzel a piac területe használhatóbbá válik, segíti a helyi termelőket, hozzájárul a helyi kereskedelem fellendítéséhez.

Egy másik beruházás – amire a város 83,5 millió forint támogatást nyert el – a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutásának támogatását tűzte ki célul. Ennek során egy kétszintes piacfelügyeleti épületet létesítenek. A földszinten nyilvános és akadálymentes illemhely, pelenkázó, valamint egy felügyeleti helyiség kap helyet. Az emeleten irodai rész, teakonyha és gépészeti tér lesz.

Megújul a Vásártér, a vásárcsarnok szinte elkészült /A szerző felvétele/

Emellett egy harminc férőhelyes parkolót is kialakítanak a meglévő betonfelület kiegészítésével, itt elektromos járműveket szintén lehet majd tölteni. Az épített elárusítóegységek mögött egy 60 négyzetméteres hűtőházat építenek fedett, előválogatásra és raktározásra szolgáló előtérrel. A piac működéséhez szükséges fedett elárusítóasztalokat ugyancsak cserélik, 50 méteren. Az épületeket környezetkímélő módon, megújuló energia felhasználásával üzemeltetnék.

A településvezető elmondta, egy harmadik, szintén 100 millió forintos projekt részeként a piac meglévő, de erősen avult elárusítóasztalait cserélnék és kerítést építenének.

– A városi piachoz kapcsolódó beruházások egy része folyamatban van, a további elemek kivitelezései pedig azt követően kezdődhetnek meg, hogy eredményesen lezárultak a közbeszerzési eljárások – ecsetelte dr. Mokán István polgármester, hozzátéve, a tervek szerint a fejlesztések a következő évben véget érnek. Hozzátette, a beruházások nem csak a sarkadi gazdaság fejlesztését, a helyi termelők és termékek piacra jutását segítik elő. Hiszen összességében komoly mértékben korszerűsítik a Vásárteret, amely a városi rendezvényeknek – mint a családi majálisnak és az augusztus 20-ai programnak – is részben otthont ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában