galériával

2020.02.27. 14:51

Mezőkovácsházára érkezett a Hangszert a kézbe projekt

Hangszert a kézbe projekt Békés megyébe érkezett csütörtökön. A mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központban nagy a zene iránti rajongás, igaz, a ritmust, a dallamokat a gyanútlan nézelődő nem hallja. Fülhallgatókon viszont minden hangszert kipróbáló megélheti az élményt.

Cs. I.

Az országjáró projekt célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, és minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A programsorozat eddigi 39 állomásán több mint 93 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket. Mezőkovácsháza a 40. állomás, ahol 3 napon át fantasztikus élményben lesz része bármelyik korosztálynak. Mi találkoztunk a Négy Évszak Óvoda Táncsics utcai telephelyének apróságaival, de megérkeztek a kevermesi, a kunágotai, a dombegyházi iskolások is.

A NKA Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége, a jelenlévő felnőttek elkápráztatják a fiatalokat. Megtudtuk, vannak közöttük neves zenekarok zenészei, hangmérnökök, ott van a Virtuózok produkció hangosítója, vagy a híres blues gitáros, az RTL zenei rendezője.

A fiataloknak a fejlődő zenei technológia iránt óriási a nyitottságuk, ez kiderült a berendezett házi stúdió kipróbálóinál. Sokan szívesen pengették a gitárokat, mások dudorászva doboltak, a billentyűs hangszereknél igyekeztek azokból kicsalogatni hangokat. 140 hangszert lehet kézbe venni. A szervezők 14 rendhagyó énekórát is tartanak.

A műfajfüggetlen élmény és lehetőség fontos üzenete, hogy vegyenek a kezükbe minél többen hangszereket, legyenek a zene értő hallgatói, művelői, élvezői. És zenéljenek minél többen!

A kiállítás-sorozat fővédnökei Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, illetve Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár.

A kiállítást Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza város polgármestere nyitotta meg csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában