flashmob - videóval

2020.02.25. 11:34

Biztonságos gyalogosátkelőért kampányoltak a csabai diákok

Egy rögtönzött testnevelés óra elevenedett meg pillanatok alatt a Közgé 10. osztályos tanulóinak jóvoltából a békéscsabai intézmény előtti úttesten hétfőn délelőtt. A mintegy másfél perces produkció célja, hogy a diákok felhívják a figyelmet az iskola előtti veszélyes közlekedési helyzetre, ugyanis az Irányi utca iskola előtti szakaszán nincs zebra, pedig a forgalmas terület indokolttá tenné a kijelölt gyalogosátkelő felfestését.

B. A.

Fotó: LP6DMK2

Paláncz György, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója lapunknak elmondta, egyik pedagógusuk, Pomáz Erika, tavaly decemberben kereste meg a vezetőséget, miszerint osztályával egy flashmob formájában szívesen felhívná a figyelmet, hogy két iskola is van a környéken, ezért elkélne egy biztonságos átkelő.

A gyalogosátkelő felfestéséért zajlott a rögtönzött kampány /Fotók: Lehoczky Péter/

A kezdeményezés találkozott az igazgató már régebben kitűzött elképzelésével, így a produkcióban részt vevő 30 diák egy angol showman-tól vett minta alapján begyakorolta, majd a hétfői délelőtt kétszer is előadta a performanszt.

Videó: Tóth Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában