egyeztetés

2020.01.17. 14:03

Szerveződik a gyermek- és ifjúsági önkormányzat Mezőberényben

A Csendes közben, a helyi evangélikus óvoda területén található önkormányzati épület, elsősorban az ott lévő tornaszoba kérdéséről egyeztetett Siklósi István a közelmúltban az egyház képviselőivel.

P. G.

Illusztráció: Shutterstock

Forrás: Shutterstock illusztráció

A megbeszélésén részt vett Kondor Péter püspök, Lázárné Skorka Katalin lelkész, Valentinyi Erika, a Magyarországi Evangélikus Egyház nevelési és oktatási osztályának pedagógiai szakértője, illetve Körösi Mihály, a város alpolgármestere.

Siklósi István elmondta, közel három éve, amikor a Kodály utcai óvodánál tornaszoba építésére nyertek pályázatot, akkor beszéltek először arról, hogy az épületrészt az óvoda többi ingatlanjával azonos módon átadnák üzemeltetésre, illetve használatba az egyházi fenntartónak.

A polgármester kiemelte, az átadást egyebek mellett azért is támogatja, mert a közös üzemeltetés igen nehézkes, s ez így megszűnne. Maga a helyiség az önkormányzati óvoda feladatellátási helyeként van bejelentve jelenleg is. Ezt csak a képviselő-testület szüntetheti meg júliusi határidővel.

A településvezető kifejtette, jelenleg is vizsgálják, hogy miként lehetne már korábban az evangélikus óvoda rendelkezésére bocsátani a tornaszobát. Az egyeztetések zajlanak a kérdésben, és igyekeznek minél előbb megoldást találni az ügyben.

A polgármester egy másik fiatalokról szóló hírről is beszámolt. A közelmúltban megtartotta a gyermek- és ifjúsági önkormányzat előkészítő csoportja az első foglalkozását. A programon mintegy 30 fiatal vett részt, és előreláthatólag február végén választják meg a tagok a GYIÖK tisztségviselőit. Ötleteik a városi „nagy” önkormányzat munkáját is segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában