testületi ülés

2020.01.27. 18:10

Helyreállíthatják a leégett mezőberényi üzletet

Folytatódtak a megbeszélések a 60 ezer fa Békéscsabán csoport képviselői és a mezőberényi önkormányzat között – tájékoztatott a képviselő-testület hétfői ülésén Siklósi István polgármester.

P. G.

A településvezető Duray Balázzsal, Poliák Pállal, Ulbert Zoltánnal, illetve Vértes Katalinnal, a Mezőberényi Vadásztársaság elnökével, Gál Péter hivatásos vadásszal, Schultz Gábor földmérővel és Körösi Mihállyal egyeztetett a megyeszékhelyt Mezőberénnyel összekötő zöldfolyosó kialakításáról, ami dűlőutak menti cserjeültetéssel jönne létre. Az önkormányzat már teljesítette is vállalását, és Schultz Gábor és Gál Péter a terepet bejárva a térképen bejelöltek egy lehetséges útvonalat, illetve Kamutot is bevonták a projektbe. Az ősz folyamán a vadásztársaságoknak lehetőségük lesz pályázni az ültető anyag megvásárlásához szükséges pénzügyi forrásokra. Egy későbbi időpontban a Körös-gátja mellett lévő önkormányzati terület erdő-telepítéséről egyeztettek egy gödöllői szakemberrel.

A polgármester ugyancsak a két ülés közötti beszámolóban elmondta, hogy két év után ismét levélben kereste meg a városban található, 2011-ben leégett kínai üzlethelyiség egy részének tulajdonosát. Ismét felajánlotta, hogy a tulajdonrészt a város megvenné. Két éve nem érkezett válasz, most viszont rendkívül gyorsan reagált az érintett ügyvédje. A tulajdonrészt ugyan nem kívánja eladni, de a helyreállításról gondoskodik. A válaszlevélben ugyanakkor pontos határidőt nem határoztak meg.

A Körös-gát melletti területről is egyeztettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában