Békéscsaba

2019.12.13. 13:31

Hétszázötven család karácsonyát teszi meghittebbé az önkormányzat

A karácsony közeledtére tekintettel hétszázötven csomagot osztottak ki pénteken az önkormányzat, valamint családsegítő és gyermekjóléti központ munkatársai a Fövenyes utcai idősek klubjában a szerény körülmények között élők között.

L. B.

Többgyermekesek és kisnyugdíjasok kaptak segítséget /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

A pakkok tartós élelmiszereket, így többféle tésztát, búzadarát, lisztet, tejet, étolajat, rizst, löncshúst, kristálycukrot, kakaóport, lekvárt, kekszet, valamint szaloncukrot tartalmaztak.

– Az akcióra a város 4 millió forintot biztosított – ismertette dr. Tőgye Ildikó, a szociálpolitikai osztály vezetője. Elmondta, a pakkok egyenként 15 kilogrammot nyomnak és 5300 forint értéket képviselnek. Azok kaptak a tartós élelmiszerekből álló csomagot – köztük többgyermekesek és kisnyugdíjasok –, akikkel a szociális területen dolgozó szakemberek folyamatos kapcsolatot ápolnak.

Többgyermekesek és kisnyugdíjasok kaptak segítséget /Fotó: Imre György/

– Vannak olyan szerény körülmények között élő békéscsabaiak, békéscsabai családok, akiknek problémát okozhat előteremteni karácsonykor az asztalra való ételt. A csomagban lévő tartós élelmiszerek ebben jelentenek komoly segítséget – mondta Horváthné Pataki Éva, a család és gyermekjóléti központ a szakmai csoportvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában