Békés/Gyula

2019.12.09. 11:29

Daganatos betegeket szolgál a gyűjtőakció

Úgynevezett Belly Board betegrögzítő eszköz beszerzéséért indított adománygyűjtő akciót a közelmúltban a békési Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központi Kórház. Az eszköz az egészségügyi intézmény megyei onkológiai központjába kerülne, és segítené a sugárterápiás kezelésben részesülő páciensek gyógyulását.

Papp Gábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Apáti-Nagy Lajos GA-Pix Fotó Kft.

A sugárterápia a daganatos megbetegedések kezelésének egyik alappillére. A daganatos megbetegedésben szenvedők közel fele részesül a kezelések egy pontján sugárterápiában. Az akció szervezői emiatt tűzték ki célul egy olyan betegrögzítő eszköz beszerzését, melynek használatával a kezelések során a célzott terület környezete kisebb sugárhatásnak van kitéve, így az a lehető legkevésbé roncsolja az egészséges szöveteket és szerveket. Az eszköz segítségével egyre pontosabb beállítás és célzottabb kezelés lehetséges, valamint csökken az elmozdulás kockázata. A megyei onkológiai központ Békés megye minden települését lefedve látja el feladatait, így az eszközfejlesztés kiváltképp nagy jelentőséggel bír.

A jótékonysági akció életre hívásában Kovács Istvánné, a Szent Lázár Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Ildikó, az alapítvány intézményvezetője, dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa, valamint dr. Pikó Béla, a megyei onkológiai központ főorvosa működött közre. Az alapítvány képviselői személyes tapasztalataik alapján is fontosnak tartják a kezdeményezést, aminek elindításához a főorvos magas szakmai szintű háttere, képzettsége és tapasztalata egyaránt hozzájárul. A betegrögzítő megvásárlásához több mint 12 millió forintra van szükség.

Dr. Becsei László, Kovács Ildikó, dr. Pikó Béla és Kovács Istvánné az akciót elindító felajánlás átadásán /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/Ga-Pix/

Mint azt Kovács Ildikótól megtudtuk, az adománygyűjtést a Szent Lázár Alapítvány indította útjára 100 ezer forint értékű felajánlással.

– Ezúton szeretnénk felkérni a lakosságot, a civil szervezeteket, alapítványokat, gazdasági társaságokat, egyéni vállalkozókat, hogy adományaikkal támogassák kezdeményezésünket, így segítve a daganatos megbetegedésben szenvedők mielőbbi állapotjavulását, gyógyulását – hangsúlyozta az alapítvány intézményvezetője. A vállalkozások a felajánlott összeget adományként elszámolhatják.

Várják továbbá olyan szervezetek vagy személyek jelentkezését, akik valamilyen kezdeményezéssel, rendezvénnyel, programmal kívánják támogatni a gyűjtést.

A felajánlásokat a Szent Lázár Alapítvány 11733072-20023852-es, OTP Bank Nyrt. békési fiókjában nyitott, elkülönített számlájára várják. A jótékonysági gyűjtés a Szent Lázár Alapítvány „Én is tudok segíteni!” adománygyűjtő akciójának keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában