testvérvárosok

2019.10.25. 17:24

A sikeres együttműködést ünnepelték Békéscsabán

Békéscsaba testvérvárosainak vezetőit köszöntötték a városháza dísztermében pénteken.

V. N.

Testvérvárosi ünnepséget tartottak péntek délután Békéscsabán a városháza dísztermében. A rendezvényen elhangzott, Békéscsaba és Belényes, illetve Lutherstadt Wittenberg városok között húsz éve tart a testvérvárosi kapcsolat, míg Békéscsaba és Tarnowskie Góry között 25 éve töretlen a jó viszony.

Fotók: Kiss Zoltán

Szarvas Péter polgármester nyitó beszédében úgy fogalmazott, a jó testvérvárosi kapcsolat több mint gazdasági, politikai vagy kulturális együttműködés, élővé a barátság és az emberi érzések teszik. – Biztos vagyok abban, hogy városaink polgárai, intézményei és civil szervezetei közötti jó kapcsolatot a későbbiekben tovább tudjuk erősíteni – tette hozzá a városvezető.

A nemzetközi programon a testvérvárosok vezetői is elmondták gondolataikat, majd a zenés produkciókat követően Szarvas Péter polgármester átadta a városi címeres plaketteket és az ajándékokat a delegációk tagjainak. Végül az ünnepség zárásaként az önkormányzat képviselői és a meghívottak emlékfákat ültettek el a Városháza díszudvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában