galériával

2019.09.21. 16:28

Ezreket vonzott a kardoskúti pusztába idén is a Fehértó

A természetben való önfeledt játék, az ismeretszerzés, a jó levegő, a késő nyarat idéző verőfényes napsütés, a fantasztikus programkínálat, a finom falatok, a kardoskúti Fehértónak a nagy nyilvánosság előtt a hétköznapokban lezárt, ám egy napra megnyitott területei évről évre nagy vonzerőt és csábítást jelentenek több ezer látogatónak. Az idei Fehértó napja, a szombati program is sokakat megmozgatott.

Cs. I.

Orosházi gyalogtúrázók csoportjával és kerékpárokkal útnak indulókkal is találkoztunk. Megtudtuk, 2 óra séta után értek célba gyalogosan, de a bringások se akarták megdönteni a rekordot, az együttlét, a remeknek ígérkező, természetbarát környezet vonzotta őket is a helyszínre – visszatérőkként. Ezt egyébként nagyon sokakról elmondhatjuk: családi, baráti közösségek időben bejegyzik a naptáraikba, hogy a Fehértó napját el ne feledjék.

Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója és lelkes, kreatív csapata idén is kitett magáért: a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig mindenki talált kedvére valót. Most 7 állomásos versengésre biztattak. Bárki nevezhetett, ha kedvet érzett arra, hogy természetismeretből, tájékozottságból megmérettesse magát. Voltak feladatok Pusztaközponton a múzeum falai között, meg a szabadtéri helyszínen, a szikes tómedernél, a kilátónál.

Akik az önfeledt szórakozást választották, azok szalmalabirintuson ugrándozhattak, voltak népi játékok, amikkel a gyerekek önfeledten játszottak. Kicsit odébb békésen legelésztek az öshonos állatok. Az állatsimogatóban állandóan voltak kíváncsiskodók, de az idei ragadozómadár bemutató is érdekelte a látogatókat, meg a csikósok pusztában meghirdetett műsora. A finom falatok kedvelőinek szürkemarha- és birkapörkölt volt az étlapon. A kilátónál egy hagyományos módon készített pásztor étel, a slambuc főtt bográcsban.

A színpadon megállás nélkül váltották egymást a fellépők, így téve az idei Fehértó napját emlékezetessé mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában