Újkígyóson is jártak

2019.09.13. 11:59

Balázsék ébresztették Békéscsabát

Pénteken ismét Balázsék ébresztették Békéscsabát, a Rádió 1 országos Roadshow-ja ugyanis közel másfél év után újra megyeszékhelyünket választotta egyik állomásának. Ennek apropójából beszélgettünk a három műsorvezetővel.

V. E.

20190913_Balázsék_Rádió 1_Békéscsaba_Roadshow_Sebestyén Balázs_Rákóczi Feri_Vadon Jani_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Rákóczi Feri csütörtöki újkígyósi élményükről elmondta, egy hirtelen ötletből adódóan most először vitte magával szülővárosába Balázst és Janit. Ő már napközben is járt a településen – hiszen mindig jól esik neki egy kis időt egyedül eltöltenie ott az emlékeivel –, estére pedig beszereztek három kerékpárt, amikkel földúton vágtak neki a közös kalandnak. A kígyósiak pálinkával várták őket, de meglátogatták szórakozóhelyüket, továbbá voltak a szülőházánál, egykori óvodájánál, iskolájánál, valamint a helyi templomnál és művelődési háznál is.

Fotó: Bencsik Ádám

A műsorvezető elárulta, ugyan már nincs rokonsága Újkígyóson, ezért ritkán jár haza, de számtalan szívet melengető élmény és emlék köti oda, éppen ezért tekint rá máig is igazi otthonának annak ellenére, hogy nagyon szeret a Velencei-tónál élni. Hasonlóképp vélekedett Békéscsabáról is, ahol lakott korábban néhány éven át és a rádiós karrierjének kezdetét is ide kötheti.

Sebestyén Balázs elmondta, idelátogatásai során nagyon megkedvelte Békéscsabát, ahol mindig szívesen fogadják őt. Mindennapjairól kifejtette, a legtöbbször az egész napját kitevő munka mellett családja jelenti számára a kikapcsolódást. Feleségével és gyermekeivel amikor csak tehetik kirándulnak és bicikliznek, és igyekeznek olyan programokat kitalálni, ami eltereli a figyelmét a munkájáról.

Vadon Janitól megtudtuk, ő alapvetően a domb-, és hegyvidékeket kedveli, viszont annak ellenére, hogy Békéscsaba az Alföldön fekszik, rendkívüli módon a szívébe zárta a települést. Ugyanis minden látogatásakor olyan szíves fogadtatást, és figyelmességet tapasztal itt, amit ritkaságként fog fel. Ahogy minden kitelepülésükön, itt is a környékbeli cukrászdákat keresi fel legszívesebben. Utóbbiakról felfedezte, a gyulai Százéves Cukrászda heti kétszer szállít édességet Budapestre, így amikor csak teheti, lakhelyén is a Békés megyei finomságokat fogyasztja. Továbbá nagy érdeklődéssel keresi fel mindenhol a történelmi helyszíneket, „bakancslistáján” szerepel például a Szabadkígyósi Wenckheim-kastély, amit biztosan meglátogat felújítása után.

Végül elmondta, a fentieken túl a sport nagy szerelmese is, így amikor tudja, magával viszi állomásaikra kerékpárját, amivel gurul egyet az adott település utcáin. Amennyiben erre nincs lehetősége, akkor kölcsönzött kerékpárral, vagy futás közben térképezi fel a környéket. Hozzátette, utóbbiakat nem csak a mozgás miatt tartja fontosnak, hanem a környezettudatosságra gondolva is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában