kézműves ital

2019.08.15. 19:55

Négyféle ízesítéssel készítenek söröket Vésztőn

Különleges vállalkozásba fogott a vésztői önkormányzat azzal, hogy egy főzdével együttműködésben helyi, főleg a közmunkaprogram keretében termelt alapanyagokból kézműves sört készítenek. A Mágori Sör négyféle ízesítésben a hét végén a Mágori Fesztiválon mutatkozik be.

Licska Balázs

20190814_Mágori sör_Molnár Sándor polgármester_Mágor_Fotók:Licska Balázs_BMH

Fotó: Licska Balázs

Az önkormányzatok tekintetében egyedülálló vállalkozásba fogott a vésztői azzal, hogy saját termékként kézműves sörrel áll elő. Molnár Sándor polgármester elmondta, a Mágori Sör négyféle ízesítéssel készül: van láger típusú, úgynevezett szerzetes; meggyes; almás-fahéjas; kenderes. A termék csapoltként és üveges, 0,33 literes kiszerelésben is elérhető lesz, és nemcsak a fesztiválok idején, hanem a tervek szerint folyamatosan, egész évben. Először a péntektől vasárnapig tartó Mágori Fesztiválon mutatkozik be a vésztői folyékony kenyér.

Molnár Sándor polgármester elmondta, a kenderes sör kenderlevél kivonatát tartalmazza /A szerző felvétele/

A városvezető kifejtette: törekszenek arra, hogy egészséges, adalékmentes élelmiszereket állítsanak elő helyi alapanyagokból, például száz százalékos leveket, savanyúságokat, a tejfeldolgozó révén pedig sajtokat készítenek, az alapanyagok java része a közfoglalkoztatási programokból kerül ki. Úgy gondolták, a helyi termékek körét bővítenék. Többek között azért is döntöttek a sör mellett, mert a kézműves italok egyre népszerűbbek.

A sört bérfőzetéssel, egy gyulai céggel együttműködésben, közös receptúra alapján készítik. Jelezte, teljesen kézműves, manufakturális jellegű sörről van szó, hogy finom és tartalmas legyen, az biztos, az ízvilága nem szokványos. Ha szükséges, akkor a receptúrán még finomítanak, de az eddigi visszajelzések alapján erre nincs igény. Kiemelte: az almás-fahéjas és a meggyes száz százalékos gyümölcslé felhasználásával készül, a kenderesben pedig a kenderlevél kivonata található. Ha beválik a Mágori Sör, akkor újabb, nem titkoltan extrém ízesítésűekkel is előállnak.

Ezzel is reklámoznák Vésztő-Mágort

A polgármester elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 450 millió forint támogatást nyertek el turisztikai fejlesztésekre, a forrás egy részéből Vésztő-Mágoron vannak folyamatban és várhatók a jövőben nagyszabású beruházások.

A Mágori Sör révén népszerűsítenék a történelmi emlékhelyet, az ital országszerte elviheti a hírét, hozzátartozik az imázs építéséhez. Nem véletlen, hogy a címkén a Mágorra jellemző motívumok jelennek meg, így Szent László lovasszobra, valamint a Csolt monostor eredeti épületének körvonalai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában