Mezőgyán

2019.08.03. 21:04

Finom ételek, ugrálóvár és számos fellépő a falunapon

Forgott a körhinta, puska dördült a céllövöldében, rúgták a bőrt a futballpályán, ínycsiklandó ételek sora készült a bográcsokban, mosolyogva kukucskáltak a gyerekek az ugrálóvárban, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők, akik között ott voltak a néptáncosok, valamint a mezőgyáni óvodás és általános iskolás gyerekek is – így telt szombaton a falunap a mezőgyáni sportpályán.

Licska Balázs

Dani Attila polgármester az összefogás fontosságát emelte ki, és azt, hogy a falunap minden mezőgyáni szívét megdobogtatja. Elmondta, rekordszámú nevezés érkezett a főzőversenyre, közel harminc csapat szorgoskodott a bográcsok körül.

A szerző felvételei

A közösség megtartása, összekovácsolása miatt fontos a falunap, amire az elszármazottak is hazatérnek – fogalmazott dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott szerint Mezőgyánban rend és biztonság van, a település fejlődési pályára állt, megújult az út, piac épül, rendbe teszik az árkokat, a reformátusok is sikeres pályázatokat adnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában