Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

2019.08.27. 13:59

Fiataloknak szerveztek horgásztábort Dánfokon

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége augusztusban ismét számos programmal színesített horgásztábort szervezett gyerekek számára – írja a KHESZ a Facebook-oldalán.

P. G.

Az első napon a hidrobiológia alapjaiba nyerhettek betekintést a fiatalok, amelynek részeként a jellemzőbb mikroszkopikus zooplanktonokat mutatta be Boltizár Ottó halászati szakmérnök. A természetismereti program után horgászattal búcsúztatták a napot.

Fotók: BMH

Másnap a szokásos „napi hal-villámelőadást” hallgathatták meg a gyerekek, amit Székely Tibor horgászati referens tartott. A dévérkeszeg került a fókuszba. Ezt követően látvány-haltelepítést tekinthettek meg a horgásztanoncok, amelynél ők maguk is segédkezhettek szakértői irányítás mellett. Utána egy izgalmas kaland, egy kettős-körösi kenutúra várt a csapatra, amelynek célállomása a szanazugi szabadstrand volt.

Szerdán horgászati bemutatók vártak a gyerekekre Békés-Dánfokon, ahol Szilvási Szilárd és Deli Ibolya világbajnokok nemcsak a finomszerelékes úszós halfogás, hanem a szerelékkészítés és a pontos etetőanyag-dobás rejtelmeibe is beavatták az ifjoncokat, akik ezt követően a pergetés fortélyait is elleshették Nedró Györgynek köszönhetően.

A táborozók nagyon élvezték a kenutúrát

Egy nappal később a gyomaendrődi Bárka Látogatóközpontba látogatott el a csapat, ahol a vízi világ és halászat ősi mesterségének számos érdekességét ismerhették meg. A gyomai kirándulást az Erzsébet ligetben található Lombkorona-sétány bejárása zárta. Délután a dánfoki bázison egy rendkívül érdekes horgászeszköz-bemutatót láthattak a résztvevők, amelynek keretében egy angliai gyűjtő a múlt század orsóinak és horgászbotjainak világába kalauzolta az érdeklődő „kisközönséget”. Erre a napra is jutott gyakorlati bemutató, amit Tóth Zoltán rakós bottal prezentált a közönségnek.

Másnap Sallai Zoltán halkutató elektromos halászgéppel halfaunavizsgálat-bemutatót tartott, melynek során számos, ritkábban horgászszem elé kerülő halfaj volt a „vizsgáló” akváriumban.

Természetesen a napi, halakról szóló tájékoztatások sem maradtak el, a balin, a karikakeszeg, a sügér is középpontba került, amelyek horgászatát mindennap gyakorolhatták a kis horgászok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában