Balázs Pali

2019.07.10. 10:04

Hajósként és családapaként mélyen megrendítette a Hableány tragédiája

Balázs Pali néhány napja jelentette be, hogy gesztusértékkel segíteni kíván a Hableány hajó tragédiájában elhunyt két magyar áldozat családtagjainak. Az énekes felajánlotta licitre és egyben adománygyűjtésre vadonatúj, immáron 18. aranylemezét. De mi köze a zenésznek egyáltalán ehhez a területhez és hogyan kerül összefüggésbe egy örömteli esemény egy tragédiával?

– Sokan nem tudják, de néhány éve magam is hajózom. Igaz, kezdőnek számítok, de annál nagyobb szenvedéllyel tanulom a hajós lét mindennapjait – avat be a részletekbe Pali. – Tavaly, az 50. születésnapomat néhány méterre a tragédia helyszínétől ünnepeltem a Dunán, ezért érzelmileg még jobban felkavartak a történtek. Családapaként is mélyen megrendített ez a szörnyű baleset, hiszen az áldozatok közül mindenkit hazavártak.

– Néhány hete épp a hajómon raktam rendet amikor megtudtam, hogy a korszakváltó új albumom, a ”Majd holnap írok...„ című korongom az eladások alapján elérte az arany státuszt. Szinte azonnal, a hír hallatán jött egy belső hang és eldöntöttem: az ezért járó aranylemezt felajánlom licitre és adománygyűjtésre a baleset magyar áldozatai hozzátartozóinak megsegítésére. Annyi szépet és jót kaptam már az élettől a pályafutásom során, hogy úgy érzem, kötelességem ezt valamilyen formában viszonozni.

Az énekest a Hableány szerencsétlenséghez sok érzelmi szál köti, olyannyira megviselte, hogy azóta nem tudott a tragédia helyszínének környékére sem menni hajóval.

– Az adománygyűjtő akcióban szeretnék lehetőséget biztosítani azoknak, akik nagyobb összeggel segítenének, illetve azoknak is, akik szűkösebbek a lehetőségeik. Így július 31-ig folyamatosan megy a licit az aranylemezért, és a gyűjtés is. Az adományok teljes összegét szétosztom a két magyar áldozat családtagjai között. A legnagyobb összegű támogatónak személyesen adom át az aranylemezt,de valószínű hamarosan tovább bővül a licitálási lehetőség mivel több művész és sportoló barátom jelezte szívesen csatlakozik a kezdeményezésemhez. Fogjunk össze és segítsünk együtt!

Beküldött fotó

Aki adománnyal szeretne segíteni az áldozatok családjain, az az alábbi bankszámlára utalva teheti meg:

MKB BANK 10300002-10652242-00014902

IBAN szám: HU64 10300002 – 10652242-00014902

Békés megyében is színpadra lép

Mint megtudtuk, zsúfolt az énekes naptára, egymást érik a fellépések a nyári hónapokban is. Hétvégén két Békés megyei helyszínen is koncertezik: július 13-án 18.00-tól Kondoroson, 21.30-tól pedig Sarkadkeresztúron láthatja a közönség.

– Ha hazai pályán, Békés megyében lépek színpadra, mindig különös érzések kerítenek hatalmukban – fogalmazott érdeklődésünkre Balázs Pali.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában