Békéscsaba

2019.06.07. 15:17

Gyűjtés indult: mementót emelnének a malom közelében

A nemrég leégett István malom emlékére a helyi városvédők adománygyűjtésbe kezdtek – jelentették be pénteken.

B. O.

Mint megtudtuk, ennek értelmében a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület támogató felajánlásokat, adományokat fogad az István malom történetének, az 1915-ös robbanásnak és a 2019-es tűznek emléket állító mementó megvalósításáért. A tervek szerint az emlékművet az István malom környékén állítanák fel.

– Ez nemcsak egy emléktábla lenne, a felajánlásoktól függően bízunk benne, hogy akár egy mementó jellegű kisebb szobor is megvalósulhat. Mi azt szeretnénk megragadni, hogy az épület valamikor malom volt, ott emberek dolgoztak, értéket hoztak létre. A malomnak, a mezőgazdasági épületnek szeretnénk emléket állítani – részletezte Ugrai Gábor, az egyesület elnöke.

A városvédő hozzátette, a felajánlásokat elkülönített bankszámlán kezeli az egyesület, és kizárólag erre a célra fordítja. Mint kifejtette, minden adományozó nevét emlékkönyv, a 200 ezer forintnál többet adományozók nevét pedig egy emléktábla örökíti meg, amely az emlékmű közvetlen környezetében kerül elhelyezésre. A gyűjtés során az éppen aktuális összegről rendszeresen beszámolnak a közvélemény számára a városvédők. Aki támogatná a célt, az a következő számlaszámra küldhet adományt: 53300225-18756012, Békés Takarék Szövetkezet. A városvédők kérik, hogy aki felajánlást tesz, az tüntesse fel az „adomány” szót a közlemény rovatban.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában