támogatás

2019.05.01. 08:30

Szociális lakásokat építenek Dobozon

Kétszázmillió forintos támogatásból számolják fel a szegregációt a nagyközségben – tájékoztatott a település polgármestere.

B. O.

Köves Mihály a minap jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagyközség számára kedvező döntést hozott, és támogatásra érdemesnek ítélte a beadott pályázatukat.

A polgármester elmondása alapján a projekt elsődleges célja a mélyszegénységben, szegregált lakókörnyezetben élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

Köves Mihály egy felújítandó épületnél a Kossuth téren /Fotó: Imre György/

Mint megtudtuk, a projekt a támogatási szerződés megkötését követően indul, és egy, már pozitív jogosultsági döntéssel rendelkező, hasonló cél érdekében beadott, szintén kétszázmillió forinttal támogatott pályázattal együtt valósítja meg a település. Jelen projekt tervezett megvalósítási ideje egy év.

Köves Mihály a projekt részleteiről szólva elmondta, a támogatásból a Bajcsy-Zsilinszky utcában három szociális bérlakást építenek, a Damjanich utcában és a Kossuth téren lakásokat újítanak fel, a Templom utcában pedig a meglévő lakásból kettőt alakítanak ki.

Mindezek mellett a Sámson utcai volt iskola épületében szociális szolgáltatópontot, a Kossuth téren pedig szociális szolgáltatóházat hoznak létre. Hozzátette: az összegből az épületek berendezéseit is megvásárolják, és egy 200 négyzetméteres fedett közösségi teret építenek a sportpályához.

– Ez a fejlesztés is látványos, illetve hasznos lesz a doboziak számára, és a már megvalósítás alatt álló képzéseket, ingyenes szolgáltatásokat tartalmazó programmal szorosan összefügg. Ezzel a fejlesztéssel teljeskörűen megvalósul az önkormányzati épületek felújítása. Időt, fáradtságot nem kímélve, sok munkával értük el a pályázat sikerét – árulta el a település polgármestere.

Az elnyert támogatással a tervezett célok maradéktalanul megvalósulhatnak, így javulhat a nagyközség szolgáltatásainak színvonala és az érintett lakókörnyezetben élők életminősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában