galériával

2019.04.17. 17:15

Cukorbetegek ellátását segítő központ nyílt Békéscsabán

Szerdán nyitotta meg dr. Becsei László főigazgató főorvos és dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója a cukorbetegek ellátását segítő Békés Megyei Neuropathia Centrumot.

Vásári Erzsébet

A békéscsabai kórházban helyet kapó Békés Megyei Neuropathia Centrum egy olyan készülékkel és a hozzá tartozó eszközökkel és tesztekkel szűri majd a diabéteszben szenvedőket, amely a betegség egyik leggyakoribb szövődményét, a neuropátiát – idegkárosodás – képes már korai stádiumában felismerni.

Az eseményen kiderült, a dr. Taybani Zoltán osztályvezető főorvos vezetésével működő csabai centrum már a tizenhetedik tagja az országos diagnosztikai hálózatnak, amely évente 8000 beteg szűrését teszi lehetővé.

Céljuk, hogy a sok esetben lábamputációhoz – melyekből évente három-négyezer megelőzhető lenne a korai felismeréssel –, valamint súlyos és életveszélyes szív-érrendszeri betegségekhez vezető szövődményként fellépő kórságot a lehető leghamarabb, fájdalommentesen, a megfelelő vizsgáló eszközökkel felismerjék a pácienseknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában