barnamező

2019.03.25. 17:15

A volt laktanyánál végzik a fejlesztést Gyopárosfürdőn

Megkezdődik a közösségi tér kialakítására irányuló barnamezős beruházás a volt laktanya területén, a hotel mellett egy TOP-os projekt keretében, amire a Barnamezős területek rehabilitálása, közösségi tér kialakítása Orosháza-Gyopárosfürdőn címmel pályázott s nyert az önkormányzat 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást még 2017-ben.

Cs. I.

– Mérföldkő a mai nap – fogalmazott Dávid Zoltán. A polgármester elmondta, a volt határőr laktanya területének a rehabilitációja valósul meg, méghozzá európai uniós támogatásból bő egy év alatt.

– Itt közösségi tér épül, ami helyet ad majd egy szabadtéri színpadnak és kávézónak is. Több éve dolgozunk azon, hogy a területet fokozatosan bekapcsoljuk a település életébe. A mostani egy igazán jelentős lépés. Biztos vagyok benne, hogy az orosháziak és az ide látogatók örömmel fogadják a fejlesztést, amellyel városunk még élhetőbbé válik.

A szerző felvételei

Nem is olyan régen a zöldmezős beruházás kapcsán hívták a sajtó munkatársait, hogy adjanak hírt a kivitelezésről. Most egy újabb projektben történik előrelépést.

– Azt gondolom, ez is mutatja, Orosháza él az adódó pályázati lehetőségekkel, a városvezetés, a képviselő-testület, a hivatal is elkötelezett a város fejlesztésében. Az elmúlt időszakban számos beruházást alapoztunk meg. A cél az volt, hogy az igények felmérésével, színvonalas fejlesztési tervek elkészítésével elérjük, hogy minél több forráshoz jussunk és egy még inkább sikeres várost építsünk. Jó úton járunk – fogalmazott a városvezető, majd a kivitelező és az alpolgármesterek közreműködésével időkapszulát helyeztek el az építési területen.

A területről tudni kell: szakaszos rehabilitációja 15 éve elkezdődött. A tervezett beruházás ennek a folyamatnak egy újabb, hangsúlyos eleme. A fejlesztés eredményeként kialakításra kerül egy többfunkciós rendezvénytér, ahol lesz szabadtéri színpad, kávézó, vizes blokk, több elárusító mobil pavilon.

Szőke Sándor (a kivitelező képviselője), Fejes Róbertné alpolgármester, Dávid Zoltán és Bojtor István alpolgármester /A szerző felvétele/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában