adomány, galériával

2019.02.11. 13:42

Mosógépet vittek a hat gyermeket nevelő sarkadi nagymamának

Egy sarkadi rászoruló családon, egy hat gyermeket egyedül nevelő nagymamán segített hétfőn Mikus Éva és csapata: az adományok közül a legjelentősebb felajánlás egy mosógép volt.

Licska Balázs

Szilágyi Andrásné a Kálvin utcai kis házban egyedül neveli lánya hat gyermekét. Mutatta, hogy az egyik szoba – ahol emeletes ágyak vannak – csak a kislányoké, van egy kis szoba, ahol ő lakik, illetve vannak a közös helyiségek, ahol szintén akad két ágy, mégpedig a két fiúnak. Elmondta, hogy három éve az intézettől mentette meg unokáit. Lánya nem nevelte megfelelően a gyerekeket, ezért volt arra szükség, hogy ő legyen a hivatalos gyám – ami immár hivatalos is –, és hogy ő nevelhesse őket.

Több fényképet mutatott a gyermekekről. Márk és Ádám 17 és 16 évesek, mindketten szakmát tanulnak: előbbi kollégistaként Békésen gépésznek, utóbbi Békéscsabán szobafestő-mázolónak készül. A lányok 14, 13, 11 és 8 évesek, Andrea, Krisztina, Klaudia és Boglárka a sarkadi, Gyulai úti általános iskolában tanulnak. A nagymama kifejtette: a családi pótlék 90 ezer forint, a nyugdíja pedig 30 ezer forint körül alakul, így heten összesen havonta 120 ezer forintból kénytelenek megélni.

Szilágyi Andrásné Mikus Évától és Bagosi Sándortól kapott jelentős segítséget, többek között egy vadonatúj mosógépet /Fotó: Imre György/

– Minden segítség jól jön, a gyerekek nagyon boldogok lesznek – folytatta, könnyeivel küzdve, amikor megérkezett a vadonatúj mosógép. Arra azért volt szüksége, mert az addigi elromlott, de tervezi, hogy megszerelteti. A többi felajánlás hatalmas szatyrokban futott be, a megannyi ruha és cipő mind a gyermekeknek, mind a nagymamáknak hasznos lesz. Az önzetlen segítők élelmiszerrel, édességgel, játékokkal is támogatták a nehéz körülmények között tengődő családot, a gyermekeket.

– Örömmel, szeretettel hoztunk mindent, biztos vagyok benne, hogy mindent fel tudnak használni – mondta Mikus Éva. Gyula város kiváló polgára hozzátette, hogy a sarkadi Zanócz István hívta fel a figyelmét a rászoruló családra, hogy van egy drága nagymama, aki egyedül nevel hat gyermeket, és hogy mindenféle segítségre szükségük van, a ruháktól a cipőkig, de leginkább egy mosógépre.

– Fontos, hogy boldogság érkezett a családba, a gyerekeknek minden meglepetés lesz, így, farsangkor és a Valentin-nap közeledtével – ecsetelte Mikus Éva, aki ruhákat és a cipőket vitte Szilágyi Andrásnénak. Mint fogalmazott, a nagymama feláldozta életét a jövő nemzedékéért, és az, hogy a gyerekek megfelelően, jó úton haladnak, csak az őket egyedül nevelő nagymama érdeme.

– Mikus Éva jelezte, hogy van egy rászoruló család, akiken segíteni kellene – mondta Bagosi Sándor, a gyulai Dig Build Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Hozzátette, hogy személyesen is kötődik Sarkadhoz – mivel Sarkadon született és nevelkedett –, hogy a cégnek is van nagyjából hatvan sarkadi munkatársa, és hogy a kft.-nek immár van Sarkadon is telephelye. Ezért döntött úgy, hogy segítenek a nehéz körülmények között élő sarkadi családon, mégpedig egy vadonatúj mosógép vásárlásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában