Gyula

2019.01.10. 20:20

Tizennégy embernek adhatnak munkát

Húsfeldolgozó csarnokot építene egy cég a gyulai önkormányzat tulajdonában álló Henyei úti ingatlanon. A kérdésről szerdai rendkívüli ülésén tárgyalt a fürdővárosi képviselő-testület.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a HÁZI-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviselője kereste meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, majd szándéknyilatkozattal, hogy megvenné az említett ingatlant, hogy ott húsfeldolgozó csarnokot építsen, amelyben 14 embernek biztosít munkát.

A szakértői vélemény szerint a kivett beépítetlen, 6659 négyzetméteres terület forgalmi értéke 13,5 millió forint, amihez – mivel az ingatlan építési telek – hozzáadódik a 27 százalékos általános forgalmi adó. A vételár így 17 millió 145 ezer forint.

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló rendelet alapján az ingatlan tulajdonjogának megváltozásával járó döntés meghozatala a képviselő-testület hatásköre bruttó 15 millió forint egyedi értékhatár felett. A vagyonrendelet alapján a 15 millió forint egyedi bruttó forgalmi érték feletti önkormányzati vagyon tulajdonjogának átruházását versenyeztetni kell. Az értékesítési szándékról és a pályázati feltételekről a képviselő-testület dönt. Ugyancsak e rendelet értelmében zárt körű versenyeztetés lehetséges, ha például az ingatlanon megvalósuló beruházás legalább 10 ember részére munkahelyet teremt.

A grémium erről döntött szerdai rendkívüli ülésén. A pályázati felhívást a HÁZI-HÚS Kft.-vel, a Gyulahús Kft.-vel mint másik húsipari tevékenységet folytató gazdasági társasággal és a Kőstil Kőfaragó, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel mint az ipari területen már ingatlannal rendelkező céggel közlik. A beérkezett ajánlatokat a gazdasági erőforrások bizottsága bírálja majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában