Békéscsaba

2019.01.24. 06:45

Még nincs hiány hólapátból

Hóból kijutott bőven az elmúlt napokban: a lakosság is hólapátot ragadott. Körképünkből kiderült, a boltokban utóbbiból nincs hiány egyelőre.

Hírlap-összeállítás

Fotó: Lehoczky Péter

Kocsubán Mihály, a békéscsabai Mezőker Kft. eladója hírportálunk kérdésére elmondta, gazdaáruházukban vevőik az elmúlt napokban folyamatosan keresték a hólapátokat és útszóró anyagokat. Hozzátette, bár nagy készletet nem tartanak, de az igényeknek megfelelő mennyiségben elérhetőek náluk a fent említett eszközök és anyagok.

Fotó: Lehoczky Péter

Kifejtette, hómentesítésre a legkeresettebb az útszóró só és a zeolit, mely egy mészkőalapú, természetes anyag. Utóbbiak általában öt és huszonöt kilogrammos kiszerelésben kaphatóak, az áruk pedig mennyiségtől függően 500 és 1900 forint körül mozog. Az eszközök közül főként a hólapátokért – melyek ára minőségtől függően 1700 és 2400 forint között változik, és a legtöbbször fanyelű, műanyag végű és féméllel ellátottak –, valamint a vessző- és cirokseprűkért térnek be hozzájuk.

A békéscsabai Agrokertész Gazdabolt munkatársa elmondta, az elmúlt napokban a hólapátokra és útszóró anyagokra jelentősen megnövekedett a kereslet üzletükben, ezért folyamatosan rendelik és készleten tartják azokat. Kifejtette, a legnagyobb kereslet a környezetkímélő termékekre, ezen belül például a műtrágyára van, de útszóró sót is vásárolnak. Továbbá a hó eltakarítására sokan választanak a lapátok mellett nyírfa- és bambuszseprűt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában