Iskolán Kívüli Tannap

2019.01.14. 14:32

Lebontják az intézmények közötti előítéleteket

Immár második alkalommal rendezték meg a Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannapot a Csabagyöngye Kulturális Központban hétfőn.

Vásári Erzsébet

Az esemény megnyitóján Balog Mihály diákpolgármester és Puskely Viktória, a csabai DÖK elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd az iskolák bemutatkozása, illetve csoportfoglalkozások következtek. A nap végén a diákok egy vetélkedő keretein belül mutathatták be, hogy mit tanultak egymás intézményeiről.

Puju Kevin, a DÖK alelnöke

Fazekas Lili szervező elmondta, eseményük célja az iskolák közötti előítéletek lebontása, továbbá az, hogy Békéscsaba diákjai és középiskolái jobban megismerhessék egymást – például azzal kapcsolatban, hogy hol, milyen szakmákat tanítanak. Ezentúl a továbbtanulás előtt álló nyolcadik évfolyamosokat is meghívták, így segítve őket a pályaválasztásban.

A szervező beszámolója szerint kilenc intézményből közel 160 tanuló vett részt rendezvényükön, ami a tavalyi 100 fős létszámhoz viszonyítva az tannap sikerességét mutatja meg számukra, így már a következő évi szervezésen gondolkoznak.

A szerző felvételei

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában