harmadik ciklus

2019.01.17. 08:42

Bizalmat szavaztak a mezőkovácsházi régi-új vezetőnek

Újabb 5 évre Jankó Erzsébetet bízták meg a Kalocsa Róza Nonprofit Kft. vezetésével, így tíz év után a harmadik ciklusát kezdi. Eddigi munkája és tervei győzték meg a testületet: egyhangú szavazással őt választották.

Cs. I.

– Melyek azok a sikerek, amelyeket „mérföldköveknek” tekint a tíz év alatt?

– Több városi nagyrendezvény vált hagyománnyá a tíz év alatt. Tavaly ünnepelte 10. születésnapját a fürdőfesztivál, 5. alkalommal megszerveztük a Mozdulj Kovácsháza! napot. Kezdeményezésemre tavaly először volt húsvéti kavalkád program. Idén 10. alkalommal szervezzük a Mutasd Magad, Dél-Békés kistérségi amatőr művészeti rendezvénysorozatot. Novemberben, támogatásunkkal, 43 alapító taggal megalakult a Kovácsházi Kézműves Kör Egyesület.

– A már ismert programok mellé miként képes csapatával újabb ötletekkel előrukkolni?

– A szakmában fontos, hogy mindig legyen új a tarsolyunkban. Figyelembe vesszük a helyi társadalom kulturális és a hagyományokkal rendelkező, művelődő közösségek igényeit. Együttműködünk a település intézményeivel, alapítványaival, a civil szervezetekkel.

– Mire számíthatnak 2019-ben a mezőkovácsháziak?

– Tervezünk néptánc­szakkört, a népdalkörök újjáélesztését, színházi előadásokat, kiállításokat. Folytatjuk a népi kézművesség népszerűsítését, az alkotó közösségek támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában