BÉKÉSCSABA

2018.12.09. 12:04

Józsa Mihály emlékére szavaltak a hétvégén

A Féling Színház Kulturális Egyesület a Csabagyöngye Kulturális Központtal karöltve harmadik alkalommal szervezte meg a Józsa Mihály emlékére létrehozott Békés megyei vers- és prózamondó fesztivált a hétvégén.

Balázs Anett

A nagyszénási származású újságíró, kiváló tehetségű előadóművész 2014-ben, hosszantartó betegség után hunyt el. Emlékére 2016-ban alapítottak fesztivált, amelyre nem csak a megyéből de országszerte érkeztek nevezések. Közülük a szervezők 20 versmondót és ugyanennyi prózamondót hívtak meg a szombati napon.

A jelentkezők legfeljebb hat, de minimum három szabadon választott, akár saját szerzeményű művel indulhattak. A diákok közül Polgár Dávid nyerte el az öttagú zsűri tetszését, míg felnőtt kategóriában Mach András ítéltetett a legjobbnak.

Különdíjat kapott Faragó Ádám az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium diákja, Kiss Ágnes, Pribolyszki Györgyné, Benyovszky Pál Márton és Leel-Őssy Sándor is.

A díjazottak teljes listája:

DIÁK

I. Polgár Dávid

II. Bognár Bence

III. Zsombori Katalin

Különdíj: Faragó Ádám – Táncsics Gimnázium

FELNŐTT

I. Mach András

II. Orosz Sándor

III. Tóth Csongor

KÜLÖNDÍJAK

Jókai Színház: Kiss Ágnes – Pribolyszki Györgyné

Libri: Benyovszki Pál Márton – Leel-Őssy Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában