Európai Parlament

2018.12.21. 17:36

Erdős Norbert újra EP-képviselőjelölt

Mint arról már röviden beszámoltunk, közzétették európai parlamenti választási listájukat a kormánypártok. Trócsányi László vezeti majd a Fidesz-KDNP listáját. Az igazságügyi minisztert egyben európai biztosnak is jelölik.

B. O.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős listán Erdős Norbert, megyei kötődésű EP-képviselő a tizenötödik. A politikus lapunknak úgy fogalmazott, a miniszterelnökkel korábban úgy egyeztek meg, hogy tanulni megy az Európai Parlamentbe, később pedig itthon várják feladatok.

MTI Fotó: Rosta Tibor

– Gyakorlatilag most ez történik, januárban fogunk egyeztetni a miniszterelnök úrral a feladataimat illetően – tette hozzá Erdős Norbert.

A közzétett listával kapcsolatban a képviselő kérdésünkre elmondta, elemzése szerint a 13. helyen álló képviselő-jelölt még bekerül a parlamentbe, és a következő hely sorsa lehet kérdéses. Mivel Trócsányi László várhatóan európai biztos lesz, így megürül egy mandátum, ezért Erdős Norbert úgy fogalmazott, akár EP-képviselő is lehet a választók akaratából.

– Bár a miniszterelnök úr haza kíván rendelni, de ha a választók, különös tekintettel a Békés megyei választók, nagy számban mennek el a választásokra, és a párt listáját támogatják, akkor lehetséges, hogy mégiscsak mandátumot kapok Brüsszelbe – árulta el a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában