gyermekélelmezés

2018.11.02. 16:47

Újabb fejlesztések indulnak Berényben

Közel 40 millió forintot nyert a mezőberényi önkormányzat a gyermekélelmezési központ felújítására – tájékoztatott Siklósi István. A város polgármestere elmondta, már ötödik alkalommal pályáztak a konyha fejlesztésére, és a most elnyert támogatás segítségével egy fontos beruházás valósulhat meg.

P. G.

– A munkálatok 2,2 millió forintos városi saját forrás mellett készülnek majd el – szólt a részletekről a településvezető. – Megtörténik az épület energetikai fejlesztése, eszközök korszerűsítése, újak beszerzése, és magát az épületet is modernizáljuk. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a dolgozók munkakörülményei javuljanak. Szeretnénk, ha – miután régi igényről van szó – a konkrét kivitelezés minél előbb megkezdődne.

Siklósi István szólt arról is, hogy jó ütemben halad A Város a tiétek, a város értetek elnevezésű pályázati projekt előkészítése. A programon belül 18-35 év körüli fiataloknak biztosítanak lakhatási, letelepedési, illetve képzési támogatást.

A projekt keretében tizenhat bérlakást felújítanak, hat ingatlan rekonstrukciója már el is készült. Ezekben a lakásokban az érintett fiatalok két éven keresztül ingyenesen élhetnek majd, csak a rezsit kell fizetniük. Annak idején a programot egy felmérés előzte meg, amiből kiderült, hogy a generáció tagjai nem a munkahelyeket, hanem a lakhatás kérdését tartják elsődlegesnek. Hétfői ülésén a képviselő-testület a projekthez kapcsolódó informatikai, elektronikai eszközök beszerzéséről is határozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában