Igazságszolgáltatás Napja

2018.11.09. 17:13

Kiemelkedő érdeklődés övezte a bírósági programokat

Októberben több mint 1000 diák kereste fel valamelyik Békés megyei bírósági épületet, és vett részt a programokon – tájékoztatta hírportálunkat a Gyulai Törvényszék közleményében.

Az októberi rendezvények között a hosszú évekre visszanyúló hagyományoknak megfelelően az Igazságszolgáltatás Európai Napja állt a középpontban, amikor is összesen 1.014 diák kereste fel a Békés megyei bíróságokat. A programban valamennyi járásbíróság, a Gyulai Törvényszék és a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mellett a Gyulai Törvényszék Cégbírósága is aktívan részt vett.

Az Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából megvalósított programok rendkívül változatos képet mutattak. A diákoknak lehetőségük nyílt arra, hogy körbejárják a bírósági épületeket, tárgyalótermeket, megismerkedjenek azok történetével és művészeti értékeivel. Ezt követően az érdeklődők az általános jogi ismeretekről tartott előadások keretében hasznos információkkal gazdagodtak az igazságszolgáltatás rendszeréről, a büntetőjogi és szabálysértési felelősségről, majd a feltett kérdéseikre is válaszokat kaptak.

Beküldött felvétel

A lelkes és vállalkozó kedvű csoportok büntető és szabálysértési perszimulációban és jogi vetélkedőben is részt vettek, így játékos formában gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek a bíróságok munkájáról, az egyes jogi kifejezésekről, és a bírósági eljárások menetéről.

A rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok ne csak elméletben szerezzenek információkat, hanem a mindennapi bírósági munkavégzésbe is bepillantást nyerjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában