Békéscsaba

2018.11.18. 14:09

Gálával ünnepelt a Civil Szervezetek Szövetsége

19 évvel ezelőtt 1999. november 23-án alakult meg a Civil Szervezetek Szövetsége.

B. A.

A közel két évtizedes évforduló alkalmából ünnepi közgyűléssel egybekötött civil gálát rendeztek a Kornélia Étteremben szombaton.

Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, a szövetséget huszonnégy civil szervezet alapította a Csabai Civilek Napja alkalmával, az Ifjúsági Ház és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Vacsorával egybekötött gálával ünnepelt a 19 éves Civil Szervezetek Szövetsége. Fotó: Imre György

2000. augusztus 24-én jegyezték be közhasznú szervezetként. Jelenleg 98 tagszervezetet tömörít magába, melyeknek több mint a fele megyei, regionális és országosan működő megyei szervezet. Az ünnepi taggyűlés alkalmával a tagszervezetek képviselői többek között elfogadták az elnökség által megtárgyalt jövő évi tervet, valamint a következő évi tagdíj mértékét is.

A pezsgős koccintás és az ünnepi vacsora között a gálán kitüntetéseket is átadtak. A mezőberényi Nyeregben Alapítvány a 3. civil nap megszervezésért kapott elismerést, melyet Madarászné Bereczki Zsuzsanna, szakmai vezető vett át, aki egyben a Civil Szervezetek Szövetségének alelnöke. Ezek mellett oklevelet kaptak azok a tagszervezetek, amelyek 10 illetve 15 éves tagsággal rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában