Békéscsaba

2018.11.05. 14:54

A legkiválóbb hazai alkotásokat hozták el a megyeszékhelyre

Fennállásának 200. évfordulóját ünnepli idén az angol építőmérnöki szervezet az Institution of Civil Engineers (ICE). Az évforduló alkalmából az egyesület és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) életre hívtak egy vándorkiállítást, melynek az Építőmérnökök 200 nevet adták.

N.-L. V.

Az MMK történetét, az építőmérnöki tevékenység értékeit és eredményeit bemutató plakátokat elsőként szeptember 10-én mutatták be Budapesten, ahonnan a 134 darabból álló anyag valamivel több mint fele (74 darab) Kelet-Magyarországra, Békéscsabára érkezett a napokban. A plakátok november 14-ig tekinthetőek meg.

Szántó László Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozat elnök, Szarvas Péter polgármester és Buzás Zoltán MKK elnökségi tag

A Szent István téren elhelyezett kiállítás hétfő délutáni megnyitóján többek között jelen volt Buzás Zoltán, az MKK elnökségi tagja, aki elmondta, azon túl, hogy a molinókkal a legkiválóbb hazai alkotásokat kívánják bemutatni, a fiatalok megszólítása is a cél.

Fotók: Lehoczky Péter

A szakember hangsúlyozta, folyamatosan csökken az építőmérnöki karokra jelentkezők száma: míg 2011-ben 450 elsőéves kezdte meg felsőfokú tanulmányait, addig 2018-ban ez a szám 199. Ezen túl egyre drasztikusabb a gyakorlatban az építőmérnöki kapacitáshiány is.

Szarvas Péter polgármester a szakma fontosságát elismerve megköszönte, hogy Csabára érkezett a tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában