együttműködési megállapodás

2018.10.24. 11:27

Céljuk a pályaválasztás elősegítése és a lemorzsolódás mérséklése

Hogy segítsék a fiatalok pályaválasztását, hogy mérsékeljék a lemorzsolódók és a pályát elhagyók arányát, együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és a Békéscsabai Tankerületi Központ. A dokumentumot szerdán a szakképzési centrumban Mucsi Balázs főigazgató és Bánki András igazgató írta alá.

Licska Balázs

Fotó: Imre György

– Nem könnyű a pályaválasztás 13-14 évesen, viszont a fiataloknak ekkor kell meghozniuk életük talán legnehezebb döntését. Fontos, hogy minden szükséges információt kapjanak meg a diákok és szüleik, azok, akik meghozzák a döntést vagy befolyásolják a pályaválasztást – mondta Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója. Hozzáfűzte, hogy jelenleg viszonylag magas, 11-12 százalékos a lemorzsolódók, a pályát elhagyók aránya, amit 2020-ra 10 százalék alá kell szorítani.

Fotó: Imre György

– A pályaorientáció a BSZC és a tankerületi központ közös ügye, és az együttműködés több évre nyúlik vissza. Utat kell mutatni a diákoknak – emelte ki Bánki András, a tankerületi központ igazgatója. – Egy olyan életpálya lehetőségét kell felvázolni mindazok számára, akik általános iskolákban, gimnáziumokban vagy a szakképzésben tanulnak, amelynek köszönhetően Békés megyében találhatják meg a boldogulásukat.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően a szakképzési centrumban egy – mondhatni – továbbképzést tartottak. Azon részt vettek a tankerületi központhoz tartozó intézmények vezetői, beiskolázási felelősei. Mucsi Balázs és Bánki András elmondták, ez a rendezvény azért fontos, mert annak révén el tudják látni a szakembereket minden szükséges információval, amit majd továbbíthatnak a diákok felé, segítve őket a pályaválasztásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában