szakmai nap

2018.09.26. 16:09

A villamos szakma előnyeit ismertették a Trefortban

Villamos szakmai napot rendeztek szerdán a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziumában. Mint Balogh Csaba, a villamos munkaközösség vezetője elmondta, a mostani alkalommal elsősorban nem az iskolát, hanem a szakmát szeretnék bemutatni.

Busi Ottó

Fotó: Imre György

– Mindezt olyan megközelítésben szeretnénk megvalósítani, hogy a fiatalok megismerhessék, mit lehet kezdeni a szakmával, és milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak. Beiskolázási rendezvényeink esősorban arról szólnak, hogy megmutassuk, bemutassuk az iskolát, de ez a rendezvény ezen túlmutat, most nemcsak az iskolát, a szakmát mutatjuk be, hanem az életpályát is. És ez az első olyan alkalom, amikor külső partnereket is bevonunk – árulta el a munkaközösség vezetője.

Több mint száz fiatal érdeklődött az esemény iránt /Fotó: Imre György/

Balogh Csaba hozzátette, a rendezvény főként a pályaválasztás előtt álló végzős fiataloknak szól, de ezen túlmenően, meglévő diákjaiknak is egy iránymutatással szolgál, hogy megismerjék, milyen lehetőségeik vannak egy villamos szakmával, a való életben.

– Nagyon széleskörű ez a szakma. Amennyiben valakinek villamos végzettsége van, akkor nemcsak villanyszerelő vagy elektrotechnikai műszerész lehet, nemcsak egy szakképesítést szerez, amivel egy adott szakmában elhelyezkedhet, hanem mindez azt is jelenti, hogy akár a kereskedelem területén is elhelyezkedhet, hiszen jó villamos szakemberekre minden ágazatban szükség van. De akár tervezőmérnökké is válhat, bármilyen szinten megtalálhatja a számítását azzal, ha egy villamos szakmát választ – részletezte a szakma előnyeit Balogh Csaba.

Az eseményen villanyszereléssel foglalkozó cégek, valamint a kereskedelmi ágazatban munkálkodó társaságok is bemutatkoztak, mellettük a Magyar Elektrotechnikai Egyesület is képviseltette magát.

A látottak alapján több mint száz fiatal érdeklődött az esemény iránt, ahol különféle témákban tartottak előadásokat számukra. A diákok megismerhették a villanyszerelő szakma szépségeit, bemutatkoztak számukra a villamosipari munkahelyek, és a fiatalok megtudhatták, miként, hogyan működik egy korszerű villanyszerelés. Megismerhették a villamosipart a kereskedelmi oldaláról is. Délután pedig az udvaron egy kosaras, darus autóval tartottak bemutatót az érdeklődő diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában