vihar

2018.07.23. 13:28

Villám csapott a trafóba, öt centis víz állt a házban

Mezőberényben villám csapott egy transzformátorba, Békésen özönvízszerű eső hullott a délelőtti órákban. Az időjárás miatt többször volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Papp Gábor

Fotó: Shutterstock illusztráció

Hétfőn délelőtt óriási mennyiségű csapadék hullott Békés városára – tudtuk meg olvasóinktól. A BékésMátrix helyi hírportál értesülései szerint a 28 millimétert is elérte az eső mennyisége. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatta lapunkat, hogy egy házban öt centiméter magasságban felgyülemlett a csapadék, a mezőberényi hivatásos tűzoltók siettek a helyszínre, akik a bútorok pakolásában is segédkeztek, hogy a víz ne tegye tönkre ezeket a használati tárgyakat.

Az önkormányzati tűzoltóság beavatkozására is több helyen volt szükség. Egy helyen fát kellett eltávolítaniuk, egy másik helyen pedig olyan mértékben felgyülemlett a csapadékvíz, hogy még 13 óra körül is szivattyúztak az utcában.

A már említett BékésMátrix beszámolója szerint a Kossuth utcában házakat veszélyeztetett a víz, míg a Fekete-Körös soron alagsort öntött el az eső.

Mezőberényt sem kímélte a vihar. Mint azt lapunk megtudta, egy transzformátorba villám csapott, a helyi hivatásos tűzoltók beavatkozására volt szükség.

Borítókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában