elismerés

2018.07.03. 17:21

Szelfivel nevezték a versenyre a gyulai konyhás néniket

Az önkormányzati Gyulakonyha Nonprofit Kft. két munkatársa, Nagyné Hőgye Nárcisz és Szabó Gáborné tevékenységét is elismerték a Magyarország legkedvesebb konyhás nénije vagy bácsija címmel kiírt pályázaton. A gyulai 5. számú általános iskolában dolgozó két szakember mosolygósságával, kedvességével, segítőkészségével nyerte el a gyerekek szimpátiáját.

Papp Gábor

A Magyarország legkedvesebb konyhás nénije vagy bácsija című pályázatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdette meg 2018 márciusában – számolt be a részletekről az elismerésekkel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

A polgármester elmondta, az OGYÉI idei kampányának fókuszába azok a konyhai dolgozók kerültek, akik sokat tesznek azért, hogy a tanulók elégedettebbek legyenek és szívesen fogadják, kóstolják meg azokat az ízeket, amelyekkel otthon nem feltétlenül találkoznak. A játék során arra kérték a diákokat, hogy készítsenek közös szelfit azokkal a kedves és segítőkész konyhás nénikkel vagy bácsikkal, akikkel nap mint nap találkoznak a menzákon.

Nagyné Hőgye Nárcisz és Szabó Gáborné kedvességükkel sokat tesznek a gyerekekért. /Fotók: Kiss Zoltán/

A játékban 102 iskolai osztály vett részt, 69 konyhai dolgozó kapott jelölést, akikre összesen 15 ezer 300 like érkezett. A felhívást a Gyulakonyha is megkapta, majd továbbította az intézményeknek. A gyulai 5. Számú Általános Iskola két osztálya is nevezett: a 4.a osztály Nagyné Hőgye Nárciszt, az 5.a Szabó Gábornét, „Rózsika nénit” jelölte.

Mindkét jelölt meghívást kapott az OGYÉI által szervezett, vasárnap megtartott ünnepségre, ahol az elismeréseket dr. Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója adta át. Különösen értékessé teszi a Minőségi közétkeztetésért átnyújtott elismeréseket, hogy Békés megyéből csak a Gyulakonyha két munkatársát jelölték a pályázaton.

A mosoly, a rábeszélés, a humor is segít.

Csáki Béláné, a Gyulahonyha ügyvezetője kiemelte, a konyhák, illetve az ott dolgozók kevésbé kerülnek előtérbe, így különösen fontosnak érezték, hogy a pályázat a gyermekétkeztetésben dolgozó munkatársakat állította a középpontba.

Szabó Gáborné elmondta, az első helyet egy 35 éve az egyik érdi iskolában dolgozó Román Józsefné érdemelte ki.

– Jól eső érzés volt, hogy ránk kis emberekre is gondoltak – tette hozzá.

Nagyné Hőgye Nárcisz hozzátette, kétgyermekes édesanyaként nagyon fontosnak tartja, hogy diákokkal kedvesek legyenek, beszélgessenek az ételekről.

Kérdésünkre a díjazottak kifejtették, a gyerekek gyakran kérdezgetik őket arról, hogy mi kerül majd reggelire, ebédre vagy éppen uzsonnára az asztalukra, ahogy arra is sok esetben kíváncsiak, hogy miként készül egy-egy étel. Mint megtudtuk, a diákoknak két nagy kedvencük van a milánói makaróni és tejbegríz, de ez nem azt jelenti, hogy csak ebből a két fogásból falatoznak jó ízzel, hiszen például a rántott húst is kifejezetten kedvelik.

Persze nem csak a diákok által preferált ételek kerülnek az iskolai étkezőasztalokra, ilyen esetekben pedig talán még inkább felértékelődik a konyhás nénik szerepe.

– Nem könnyű meggyőzni a gyerekeket, hogy megkóstoljanak egy-egy ilyen fogást, általában először csak arra próbáljuk meg rávenni őket, hogy pár kanállal egyenek, esetleg egy kis viccel vagy humorral ütjük el, ha azt mondják, hogy nem szeretik az adott ételt – mondták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában