ünnepélyes átadó

2018.04.06. 15:32

Megújult a muronyi polgármesteri hivatal

Ünnepélyes keretek között adták át a mintegy 20 millió forintos pályázati forrásból felújított muronyi polgármesteri hivatalt pénteken délelőtt.

Papp Gábor

Fekete Ferenc polgármester elmondta, az elmúlt húsz évben csak egy kisebb rekonstrukcióra volt lehetőségük, így jelentős előrelépésnek tartja, hogy megvalósulhatott az épület energetikai korszerűsítése, amivel párhuzamosan a hivatal is megszépült.

– A nyílászárók cseréje, a szigetelés, a fűtés modernizálása komoly megtakarítást eredményezhet. Az így megspórolt összegeket a lakosság támogatására, illetve további fejlesztések önerejeként használhatjuk – ecsetelte.

Dankó Béla országgyűlési képviselő kiemelte, a beruházás, az igényesen elvégzett kivitelezés egyrészt szebbé teszi Muronyt, másrészt mérsékli az önkormányzat működési költségeit. Mint hozzátette, ebben az uniós ciklusban eddig 601 millió forint támogatás érkezett EU-s forrásokból a községbe. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) két energetikai pályázatot nyert el. A polgármesteri hivatal mellett a művelődési ház is megújulhat.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke rávilágított, a 2007 és 2013 közötti uniós időszakban elsősorban látványberuházásokra lehetett pályázni, illetve olyan fejlesztésekre, amelyek fenntartási költségeket generáltak.

– A 2014 és 2020 közötti ciklusban azonban a források negyven százalékát gazdaságfejlesztésre fordíthatjuk hazánkban – fogalmazott. – A TOP-on belül a települések energia-megtakarításra, illetve számukra bevételt generáló beruházásra pályázhatnak, pályázhattak. Békésben egyébként eddig a TOP-on belül 378 támogatásról született döntés 49,3 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában