verseny

2018.04.16. 16:37

Csecsemőket láttak el a diákok

Általános és középiskolás diákok élethű babáknál mutathatták be hétfőn délután Békéscsabán egy megyei verseny keretében, hogy mennyire mozognak otthonosan a csecsemők gondozásában az etetéstől a fürdetésig, a tisztába tételtől az öltöztetésig.

Ny. L.

Tóth Zoltánné, a megyei Vöröskereszt igazgatója – a Vöröskereszt 23. alkalommal hirdette meg a versenyt – elmondta, nyolc csapat versengett elméletben és gyakorlatban hétfőn a kisdedgondozási versenyen a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumában, ahol majd az országos döntőt is rendezik június 2-án.

Kotroczóné Antal Terézia megyei vezető védőnő kiemelte, örömteli volt, hogy a lányok mellett fiúk is részt vettek a csapatokban. Nekik is jártasságot kell szerezni abban, hogy szülőként miként lássanak el egy kisbabát. A védőnő szólt arról, a diákoknak a kevesebb gyermek miatt kevésbé adatik meg, hogy ,,pesztrálják”, babusgassák kistestvérüket. A verseny lehetőséget nyújtott arra is a feladatok révén, hogy egyáltalán miként kell megfogni egy újszülöttet, napközben mikor, milyen teendői vannak a szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában